ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ 5. ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
4/22/2021

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ 5. ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Σύντομος τίτλοςΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ 5. ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
Ακαδημαϊκό Έτος2013-2014
ΤομέαςΑρχιτεκτονικού Σχεδιασμού (Τ1) και Πολεοδομίας-Χωροταξίας (Τ2)
Είδος ΜαθήματοςΥποχρεωτικό μάθημα Θεωρίας-Άσκησης
Εξάμηνο5ο
ΔιδάσκοντεςΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥΡΝΙΚΙΩΤΗΣ (συντονιστής), ΜΕΛΙΤΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (καθηγήτρια), ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ (Καθηγητές), ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΡΗΣ (Επίκουρος Καθηγητής), ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΜΠΑΟΣ (εκλεγμένος Λέκτορας). Επικουρικό έργο: Μαριάννα Χαριτωνίδου
E-mail επικοινωνίαςptournikiotis@arch.ntua.gr / kostastsiambaos@gmail.com
Περιγραφή ΜαθήματοςΤο πνεύμα του νεωτερισμού στην αρχιτεκτονική και την τέχνη από το τέλος του 19ου αιώνα ως τη δεκαετία του 1950. Το μοντέρνο κίνημα στην αρχιτεκτονική και την πολεοδομία του μεσοπολέμου.
Λοιπά ΣτοιχείαΗμέρες, ώρες και αίθουσες διδασκαλίας:
Τετάρτη 13.00-14.45 Α008 (κτ. Αβέρωφ) και Παρασκευή 10.00-11.45 αμφιθέατρο Α002 (κτ. Αβέρωφ)

Διάφορες ανακοινώσεις

Αρχείο: ERGASIA_13-14.doc
Μέγεθος: 24.50 KB
Ημ/νία τελευταίας τροποποίησης: Friday, March 14, 2014
12/19/2013 Η ΕΡΓΑΣΙΑ

Φέτος η εργασία θα αφορά την κατοικία όπου ζείτε. Με βάση το υπόδειγμα που επισυνάπτεται, σε δύο σελίδες Α4 θα επιχειρήσετε να συνδέσετε την προσωπική σας εμπειρία με όσα συζητάμε στο μάθημα κάθε εβδομάδα.

Στην πρώτη σελίδα θα κάνετε την κάτοψη (ή τις κατόψεις) της κατοικίας σας, ασπρόμαυρη(ες) και σε κλίμακα 1/100, 1/50 ή χρησιμοποιώντας γραφική κλίμακα. Το τί θα δείξετε στην κάτοψη και τί όχι είναι επιλογή σας ανάλογα με το τί γράφετε στο κείμενο. Στο τέλος της σελίδας θα αναφέρετε την περιοχή κατοικίας και την χρονολογία κατασκευής (εκτίμηση αν δεν γνωρίζετε).

Στη δεύτερη σελίδα θα απαντήσετε στο ερώτημα:
"Ποιά στοιχεία της κατοικίας σας (τυπολογικά, συνθετικά, λειτουργικά, κατασκευαστικά, αισθητικά κοκ) θεωρείτε μοντέρνα και ποιά όχι; Δικαιολογείστε την άποψή σας."

Καλή εργασία θα είναι αυτή η οποία παρουσιάζει συγκροτημένα επιχειρήματα, κάνει δημιουργικές συνδέσεις με το μάθημα και αναδεικνύει τη συνθετότητα της μοντέρνας αρχιτεκτονικής.

Η εργασία θα παραδοθεί στην Σοφία Σιγάλα (γραμματέα της Ιστορίας/θεωρίας) μέχρι και την ημέρα των εξετάσεων. Θα παραδοθεί σε μορφή .doc ή .pdf. Δεν θα δώσετε τεύχος,στικάκι, cd κλπ αλλά μόνο το ψηφιακό αρχείο. Μπορείτε αν θέλετε να το στείλετε και με email στο ssigala@arch.ntua.gr.

Χρησιμοποιήστε ή ακολουθήστε ως οδηγό το επισυναπτόμενο αρχείο word.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ 5. ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ  (υποσελίδες)

Περιεχόμενο μαθήματος Μοντερνισμός. Το πνεύμα του νεωτερισμού στην αρχιτεκτονική και την τέχνη από το τέλος του 19ου αιώνα ως τη δεκαετία του 1950. Το μοντέρνο κίνημα στην αρχιτεκτονική και την πολεοδομία του μεσοπολέμου.
Θέματα Ασκήσεων-Εργασιών  
Εκπαιδευτικό Υλικό  
Σύνδεσμοι  
Ανακοινώσεις  
Επικοινωνία  
Σπουδαστικές εργασίες  
ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ