Κατεύθυνση Β: Πολεοδομία αιχμής - Οικολογική ρύθμιση της πόλης
4/22/2021

Κατεύθυνση Β: Πολεοδομία αιχμής - Οικολογική ρύθμιση της πόλης

Σύντομος τίτλοςΕ.Θ. ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ 8ου
Ακαδημαϊκό Έτος2009-2010
ΤομέαςΠολεοδομίας και Χωροταξίας (Τ2)
Είδος Μαθήματοςυποχρεωτικό κατ΄επιλογην μάθημα
Εξάμηνο8ο
ΔιδάσκοντεςΙ.ΤΣΟΥΔΕΡΟΣ, Καθηγητής
Περιγραφή ΜαθήματοςΤο μάθημα ασχολείται με την ανάπτυξη νέων πολεοδομικών θεωρήσεων σε εννοιολογικά και μεθοδολογικά θέματα, που απασχολούν τη σημερινή πολεοδομική θεωρία και πρακτική μετά την αλματώδη ανάπτυξη των συστημάτων πληροφορικής, των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας, των νέων μεθόδων ανάλυσης του χώρου και των τεχνολογιών απεικόνισης και αναπαράστασης του.

Ειδικότερα το μάθημα θα εστιάσει στην παρακολούθηση της οικολογικής ρύθμισης της πόλης. Σήμερα το 70% του ανθρώπινου πληθυσμού κατοικεί σε πόλεις. Η συσσώρευση πληθυσμού και η εντατική χρήση των οχημάτων έχουν οδηγήσει στη δημιουργία μη βιώσιμου αστικού χώρου. Η πολεοδομική προσέγγιση της ρύθμισης του χώρου, στοχεύει στη διερεύνηση των παραμέτρων που καθορίζουν την οικολογική συμπεριφορά του και μπορούν να επιτείνουν ή να βελτιώσουν τα προβλήματα της ανάπτυξης του. Ως τέτοιες προσδιορίζονται οι αστικές λειτουργίες, οι λειτουργικές πολεοδομικές δομές, ο τρόπος που κατανέμονται στο χώρο και η διασύνδεση τους μέσω της κυκλοφορίας.
Λοιπά ΣτοιχείαΏρες διδασκαλίας μαθήματος: ΤΡΙΤΗ 15.30 - 18.15
Αίθουσα διδασκαλίας μαθήματος: Τ ΑΙΘ Α, Τ ΑΙΘ Β

Κατεύθυνση Β: Πολεοδομία αιχμής - Οικολογική ρύθμιση της πόλης  (υποσελίδες)

Περιγραφή μαθήματος  
Εκπαιδευτικό Υλικό  
Σπουδαστικές Εργασίες  
Σύνδεσμοι  
Επικοινωνία Τσουδερός Ιωάννης, Καθηγητής Ε.Μ.Π. Πατησίων 42, Τομέας Πολεοδομίας Χωροταξίας. τηλ. 2107723805 e-mail: itsou@mail.ntua.gr