Διπλωματικές Εργασίες - Diploma Projects
5/25/2020
Skip Navigation Links : Διπλωματικές Εργασίες - Diploma Projects : Περίοδος Ιουνίου 2005 : "Studio ηχογράφησης" Γεωργίου Γιάννης

"Studio ηχογράφησης" Γεωργίου Γιάννης

Η διπλωματική διαπραγματεύεται το σχεδιασμό χώρων ηχογράφησης.

 

Ένα μεταλλικό κτίσμα αποτελεί κέντρο της σύνθεσης και στεγάζει την βασική λειτουργία των στούντιο, ενώ σε ένα δεύτερο κτίριο από οπλισμένο σκυρόδεμα τοποθετούνται όλες οι βοηθητικές λειτουργίες (γραφεία, αποθήκες, εργαστήριο service, υποδοχή, τουαλέτες κλπ).

 

Μέσα από την παρουσίαση καλύπτεται όλη η πορεία σκέψης του σπουδαστή κατά τη διάρκεια εκπόνησης της εργασίας. Επισκέψεις σε υπάρχοντα στούντιο της Αθήνας (φωτογραφήσεις, συζητήσεις με υπαλλήλους και ειδικούς), έρευνα για οικόπεδο, μελέτη ακουστικής (μελέτη σημειώσεων ακουστικής και διορθώσεις από συμβούλους καθηγητές) για σκέψεις πάνω στη φύση της ίδιας της μουσικής (ρυθμός, δομή, μελωδία), μία πορεία με κατάληξη τη σύνθεση ενός χώρου για καταγραφή του ήχου και της μουσικής.

 

Παρουσιάστηκαν τελικές μακέτες σε κλίμακα 1:500 (μακέτα της περιοχής πέριξ της Πλατείας Καραϊσκάκη του Μεταξουργείου), σε κλίμακα 1:100 (όλη η σύνθεση) και σε κλίμακα 1:50 (μακέτα-τομή για παρουσίαση των εσωτερικών χώρων). Παρουσιάστηκαν επίσης γραμμικά σχέδια της λύσης, σκίτσα, φωτογραφίες και αποσπάσματα βίντεο.