Διπλωματικές Εργασίες - Diploma Projects
5/25/2020
Skip Navigation Links : Διπλωματικές Εργασίες - Diploma Projects : Περίοδος Ιουνίου 2005 : "Μουσείο καπνού" Αγγελάκη Ιωάννα

"Μουσείο καπνού" Αγγελάκη Ιωάννα

Το θέμα που με απασχόλησε κατά τη διάρκεια της διπλωματικής μου ήταν η κατασκευή ενός μουσείου καπνού. Επέλεξα την ανάπτυξη του μουσείου σέναν υπάρχον κτίριο που βρίσκεται στο Σταθμό Λαρίσσης. Το συγκεκριμένο κτίριο ιδρύθηκε το 1924 όπου και λειτούργησε ως καπνεργοστάσιο μέχρι το 1965.

Με αφορμή την ιστορία του καπνού και τη σημασία του για την οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και σε ορισμένες περιοχές πολεοδομική ανάπτυξη της Ελλάδος διαμορφώνω το μουσείο καπνού και συγχρόνως δημιουργώ ένα ευρύτερο χώρο πολιτιστικών χρήσεων σε έναν από τους κεντρικότερους συγκοινωνιακούς κόμβους της Αττικής.

 Το κτίριο μοιάζει να έχει καθιερώσει το χνάρι του στην περιοχή του σταθμού και πιστεύω ότι δε θα μπορούσε να καλυφθεί από κάτι νέο. Επιθυμία μου λοιπόν είναι να διατηρήσω το περίγραμμα και τις όψεις του κτιρίου διαμορφώνοντας σημειακά ορισμένα κομμάτια ώστε η επέμβαση μου να είναι εμφανής στο περιπατητή αλλά όχι σαρωτική.