Διπλωματικές Εργασίες - Diploma Projects
1/28/2021
Skip Navigation Links : Διπλωματικές Εργασίες - Diploma Projects : Περίοδος Ιουνίου 2006 : "Πολυχρηστική ανάπλαση-οικόπεδα Ίρις-Κρόνος στην Ελευσίνα" Γιαννουλοπούλου Λυδία, Καμαριανάκη Στέλλα

"Πολυχρηστική ανάπλαση-οικόπεδα Ίρις-Κρόνος στην Ελευσίνα" Γιαννουλοπούλου Λυδία, Καμαριανάκη Στέλλα

Επιλέξαμε να διεξάγουμε μια πολυχρηστική ανάπλαση στα οικόπεδα των εργοστασίων Ίρις και Κρόνος, που σήμερα βρίσκονται απονεκρωμένα, δίνοντας λύσεις συγκροτημένες, που λειτουργούν ως σύστημα .

 

Η μελέτη μας ουσιαστικά διατηρεί σε ένα μεγάλο μέρος τις προβλεπόμενες για το μέλλον χρήσεις τις περιοχής και καλλιεργεί την αλληλεπίδρασή των κατοίκων της περιοχής και των κατοικιών μας.

 

Οι προβλεπόμενες εργατικές κατοικίες πραγματοποιούνται, το πάρκο διατηρείται και διευρύνεται, εμπλουτίζεται με χρήσεις για παιδιά, χρήσεις αθλητισμού και πολιτισμού, αλλά και με εμπορικές χρήσεις που καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες όλης της περιοχής και όχι μόνο των εργατικών κατοικιών.

 

Διατηρούνται και αποκαθίστανται όλα τα κτίρια του Κρόνου, και αποκτούν χρήσεις πολιτιστικές όπως προβλέπεται αλλά και γραφειακούς και εκθεσιακούς χώρους ικανούς να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες ενός εύρου φάσματος επιχειρήσεων, που θα μπορούσαν να στεγάζουν τις παραγωγικές τους λειτουργίες στο θριάσιο πεδίο.

 

Η συνθετική λύση για τα κτίρια των κατοικιών βασίζεται στην περιμετρική ανάπτυξη κατοικιών  και αποφεύγεται η κατάτμηση του οικοπέδου, και οι χώροι πρασίνου διατηρούνται στο εσωτερικό.