Διπλωματικές Εργασίες - Diploma Projects
9/23/2020
Skip Navigation Links : Διπλωματικές Εργασίες - Diploma Projects : Περίοδος Οκτωβρίου 2006 : "Κέντρο παιδιών με νεανικό διαβήτη" Λυμπρίτη Ειρήνη

"Κέντρο παιδιών με νεανικό διαβήτη" Λυμπρίτη Ειρήνη

 

Η «Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη» («Π.Ε.Α.Ν.Δ.»), ιδρυτικό μέλος της συνομοσπονδίας «Μαζί για το παιδί», στεγάζεται προσωρινά σε όροφο πολυκατοικίας Λεωφόρου Μεσογείων. Άμεσο στόχο έχει τη δημιουργία κέντρου για ιατρική παρακολούθηση παιδιών με Νεανικό διαβήτη και στέγαση κοινωνικών, πολιτιστικών & ενημερωτικών εκδηλώσεων για παιδιά και γονείς σε συνεργασία με τους γιατρούς.

Η προτεινόμενη θέση ανέγερσης σε οικόπεδο περιοχής Ν. Φαλήρου είναι πλεονεκτική από πλευράς συγκοινωνιακών αξόνων. Χώροι και απαιτούμενες επιφάνειες καθορίστηκαν μετά από καταγραφή της σημερινής κατάστασης και των μελλοντικών απαιτήσεων σε συνεργασία με φορείς του συλλόγου.

Στη σύνθεση, τοίχοι-άξονες διαχωρίζουν τις βασικές λειτουργίες: ιατρεία, αίθουσες διαλέξεων-πολλαπλών χρήσεων, δραστηριότητες παιδιών, ξενώνες φιλοξενίας παιδιών-γονέων από επαρχία. Κεντρική θέση κατέχει εσωτερική αυλή για υπαίθριες εκδηλώσεις. Οι τοίχοι-άξονες επεκτείνονται στον εξωτερικό χώρο πρασίνου όπου με κατάλληλη τοποθέτηση πρανών και δημιουργία πλακόστρωτων μονοπατιών διαμορφώνονται πορείες περιπάτου, παιδική χαρά, χώροι άθλησης, μικρό εκκλησάκι και χώρος στάθμευσης.

Έχει ληφθεί μέριμνα για πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε όλους τους χώρους του συγκροτήματος. Μορφολογικά οι όγκοι, απλοί και λιτοί, διαμορφώνουν με τις προεκτάσεις των τοίχων-αξόνων και τον περιβάλλοντα χώρο πρασίνου μια σύνθεση ξεχωριστή από τις γύρω αστικές πολυκατοικίες, διακριτή δίπλα στο μεγάλο όγκο του σταδίου Καραϊσκάκη.