Διπλωματικές Εργασίες - Diploma Projects
9/23/2020
Skip Navigation Links : Διπλωματικές Εργασίες - Diploma Projects : Περίοδος Οκτωβρίου 2006 : "Camping στο Ελαφονήσι Κρήτης" Λαντζάκη Αφροδίτη

"Camping στο Ελαφονήσι Κρήτης" Λαντζάκη Αφροδίτη

Η περιοχή μελέτης βρίσκεται νότιο-δυτικά της Κρήτης, στην περιοχή Ελαφονήσι και προστατεύεται από τα προγράμματα Life και Natura Η ανάλυση της γεωμορφολογίας, των αβιοτικών και βιοτικών χαρακτηριστικών της περιοχής και της ιστορικότητάς αυτής, σε συνδυασμό με την εύκολη πρόσβαση των αυτοκινήτων από τον κεντρικό οδικό άξονα, τη δυνατότητα θέασης και την γρήγορη πρόσβαση του πεζού προς την παραλία, συντέλεσαν στον εντοπισμό του ακριβούς χώρου που θα τοποθετούσαμε το camping.

Ο χώρος και οι λειτουργίες της κατασκήνωσης οργανώνονται από μια κυκλική-περιφερειακή κίνηση η οποία προσφέρει εύκολη πρόσβαση στον κατασκηνωτή σε όλα τα σημεία του camping και την καλύτερη ένταξή του στο τοπίο.

Ο χώρος των σκηνών αποτελείται από δύο πυρήνες που τοποθετούνται κεντρικά στο camping, καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο τμήμα αυτού και διαχωρίζονται από τους χώρους υγιεινής.

Η διάταξη των σκηνών καθώς και η τοποθέτηση τους σε επίπεδα, δίνουν τη δυνατότητα θέασης σε όλες τις σκηνές.

Κοντά στην είσοδο βρίσκονται ο χώρος υποδοχής, το εστιατόριο, το ιατρείο, ένα κατάστημα ειδών διατροφής και ένα καφενείο. Στο τέλος της διαδρομής βρίσκεται ένα κυλικείο μαζί με υπαίθρια καθιστικά.

Στα σημεία σύνδεσης της περιφερειακής κίνησης με τα μονοπάτια προς την παραλία τοποθετούνται χώροι υπαίθριων ντους και ποδόλουτρων.

Η είσοδος του αυτοκινήτου στο χώρο του camping επιτρέπεται μόνο προσωρινά, ενώ έχουν προβλεφθεί χώροι στάθμευσης που γειτνιάζουν με θέσεις για τροχόσπιτα.

Τα δέντρα που επιλέχθηκαν για τη φύτευση είναι πεύκα, λόγω του ύψους τους και της ποιότητάς του φυλλώματός τους. Όταν τα συναντάμε ως μάζες πρασίνου ορίζουν στάση ενώ ως συστάδες μαρτυρούν κίνηση.

Τα μονοπάτια είναι κατασκευασμένα από πατημένο χώμα, ο κεντρικός-βόρειος πεζόδρομος από μπετόν όπως και όλα τα κτίσματα, ενώ τα χαμηλά πεζούλια είναι πέτρινα.