Διπλωματικές Εργασίες - Diploma Projects
12/2/2020
Skip Navigation Links : Διπλωματικές Εργασίες - Diploma Projects : Περίοδος Φεβρουαρίου 2007 : Μπίσυλλα Ζωή, Αλετρά Χαρίκλεια «Κέντρο τέχνης και πολιτισμού στο δήμο Ν. Σμύρνης»

Μπίσυλλα Ζωή, Αλετρά Χαρίκλεια «Κέντρο τέχνης και πολιτισμού στο δήμο Ν. Σμύρνης»

Το κτίριο μας είναι ένα μεσαίου μεγέθους κτίριο και στεγάζει δύο βασικές λειτουργικές ενότητες του δήμου Νέας Σμύρνης:

- τους κλειστούς χώρους πολιτιστικών δραστηριοτήτων του δήμου

- και τους χώρους πληροφορίας, ενημέρωσης και οργάνωσης όλων των δραστηριοτήτων αυτών, υπαίθριων και μη .

Το κτίριο αυτό εκπροσωπεί τη ζωή της Νέας Σμύρνης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επομένως αξίζει να καταγραφεί με έμφαση η παρουσία του στον αστικό ιστό, ορίζοντας ένα από τα τοπόσημα της πόλης. Για τη μελέτη του κέντρου αυτού προτείνουμε το δημοτικό οικόπεδο με μέτωπο επί της λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου και της οδού Πατριάρχου  Ιωακείμ ακριβώς απέναντι από το υπάρχον δημαρχείο. Βρίσκεται στο κέντρο του δήμου, ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται από τη γειτνίαση του με σπουδαία τοπόσημα όπως είναι: το άλσος, η εκκλησία της Αγ. Φωτεινής και το καμπαναριό της Αγ. Φωτεινής.

Στεγάζει χώρους ενημέρωσης και εκδηλώσεων, που η αστική δραστηριότητα απαιτεί να τους συναντά άμεσα, κατά τη ροή της κίνησης της μέσα στην πόλη, είτε η κίνηση αυτή είναι η κίνηση του ξένου περιηγητή, είτε είναι η καθημερινή κίνηση των κατοίκων της. Το κτίριο λοιπόν αυτό προορίζεται να είναι για την πόλη και τους κατοίκους της, ένας ζωντανός κοινωνικός πυρήνας επαφών, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας, ένα οικειοποιημένο καθημερινό στέκι.