Διπλωματικές Εργασίες - Diploma Projects
11/25/2020
Skip Navigation Links : Διπλωματικές Εργασίες - Diploma Projects : Περίοδος Ιουνίου 2007 : Κυλικά Αλίκη, Βασιλοπούλου Χριστίνα «Πόλη/Ρούχο»

Κυλικά Αλίκη, Βασιλοπούλου Χριστίνα «Πόλη/Ρούχο»

Η πόλη είναι ένα πεδίο δράσεων. Επιδιώκουμε να εντείνουμε την πιθανότητα δράσεων στην αθήνα, ενεργοποιώντας τους ‘αμήχανους χώρους’ της, μέσω της παραμονής σ’ αυτούς. Η παραμονή, ως κατοίκηση – διαφοροποιημένη απ’ την έννοια της σύγχρονης κατοικίας -, εμπεριέχεται στην δράση της περιπλάνησης. Στη διπλωματική αυτή, κατασκευάζουμε ένα ρούχο που μετατρέπεται σε χώρο παραμονής.

[λειτουργικό ρούχο είναι το ρούχο του οποίου η χρήση αλλάζει την καθημερινότητα του ανθρώπου].

Παράγουμε έτσι ένα σύστημα, του οποίου τα στοιχεία μεταβάλλονται, ώστε να είναι ευέλικτο σε σχέση με τον τόπο και τις ανάγκες του χρήστη. Πρόκειται για ένα ύφασμα (κομμένο σε συγκεκριμένα σχήματα πατρόν), που αναρτάται από στοιχεία της πόλης με σχοινιά ή βέργες, αφήνοντας ίχνη-υποδομή για επόμενη χρήση.

Η εξάπλωση των μορφών στους χώρους της πόλης δημιουργεί εφήμερα κι άλλες χρήσεις (υπαίθριο σινεμά, εστιατόριο, παιδική χαρά κλπ.). αλλάζοντας την εικόνα της πόλης και την καθημερινότητα μέσα σ’ αυτή.