Διπλωματικές Εργασίες - Diploma Projects
11/25/2020
Skip Navigation Links : Διπλωματικές Εργασίες - Diploma Projects : Περίοδος Ιουνίου 2007 : Ανδρεαδάκη Χριστίνα, Τσούνη Αικατερίνη «Επέμβαση σε φυσικό τοπίο. Σχολή καταδύσεων στην νήσο “Πάτροκλος”»

Ανδρεαδάκη Χριστίνα, Τσούνη Αικατερίνη «Επέμβαση σε φυσικό τοπίο. Σχολή καταδύσεων στην νήσο “Πάτροκλος”»

Στην παρούσα διπλωματική εργασία, θελήσαμε να κάνουμε ένα πείραμα, να μελετήσουμε  έναν τρόπο επέμβασης στο φυσικό περιβάλλον, μακριά από τον αστικό ιστό της πόλης. Πρόθεσή μας ήταν να κάνουμε μία δυναμική χειρονομία, ένα γλυπτό στο τοπίο. Λαμβάνοντας υπόψη τις συζητήσεις και τους προβληματισμούς των τελευταίων ετών, που γίνονται γύρω από το περιβάλλον, η λύση που προτείνουμε θελήσαμε να σέβεται τη φύση και να έχει αναστρέψιμο χαρακτήρα. Την πρόθεσή μας αυτή, την υλοποιήσαμε με το σχεδιασμό ενός καταδυτικού κέντρου στον Πάτροκλο, ένα άγονο νησί στην παράκτια ζώνη της Αττικής.

Η πρότασή μας αποτελείται από δύο σκέλη, τη διαμόρφωση ενός χώρου επιβίβασης/αποβίβασης στην πλευρά των Λεγρενών και της επέμβασής μας πάνω στη νήσο «Πάτροκλος». Πρόκειται για αρθρωτές, ξύλινες κατασκευές, οι οποίες μπορούν να κατασκευαστούν είτε στο σύνολό τους, είτε τμηματικά. Ο σχεδιασμός της λύσης βασίζεται στην κίνηση και έχει ως στόχο ο επισκέπτης να κατανοήσει τη συγκεκριμένη τοπιογραφία και να ενεργοποιήσει τις αισθήσεις του, μέσα από μία σταδιακή προσέγγιση και γνωριμία του χώρου.