Εισαγωγή στην αρχιτεκτονική σύνθεση 2
11/29/2020
Skip Navigation Links : Εισαγωγή στην αρχιτεκτονική σύνθεση 2 : Οδηγίες για την παράδοση τηςομάδας της κας Ε.Πορτάλιου

Οδηγίες για την παράδοση τηςομάδας της κας Ε.Πορτάλιου

Τίτλος Οδηγίες για την παράδοση τηςομάδας της κας Ε.Πορτάλιου
Έγγραφο Προβολή εγγράφου
Συγγραφέας
Περιγραφή


Ε.Μ.Π. – ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΚ. ΕΤΟΣ 2012 - 2013
ΤΟΜΕΑΣ Ι – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΧΕΙΜ. ΕΞΑΜΗΝΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οδηγίες για την παράδοση

1. Τα σχέδια γίνονται σε διαστάσεις 50Χ70 (σέλερ με μολύβι ή διαφανές χαρτί μελανιού με μελάνι ή στον υπολογιστή). Πλην της περίπτωσης του σέλερ, τα σχέδια βγαίνουν φωτοτυπία ή εκτυπώνονται και τοποθετούνται σε φύλλα λεπτού οντουλέ.

2. Ο πίνακας διαβάζεται οριζόντια στη διάσταση 70Χ50. Το σχέδιο καταλαμβάνει ένα χώρο 50Χ(περίπου) 55 και ένα τμήμα 50Χ(περίπου)15 αφιερώνεται στη σήμανση του πίνακα. Συγκεκριμένα αναγράφονται εξάμηνο και έτος σπουδών, τίτλος θέματος, όνομα σπουδαστή/τριας και διδακτική ομάδα (επάνω μέρος) καθώς και αριθμός σχεδίου, τίτλος σχεδίου, κλίμακα (κάτω μέρος).

3. Παραδίδεται τοπογραφικό σχέδιο σε κλίμακα 1 : 200 και σχέδια (κατόψεις , όψεις, τομές) σε κλίμακα 1:50. Παραδίδονται επίσης μακέτα περιβάλλοντος χώρου με ενσωματωμένο το νέο κτήριο, σε κλίμακα 1:200 και μακέτα 1 : 100, που εστιάζει στο κτήριο (πλην του κτηρίου τοποθετείται τμήμα των διπλανών και οπωσδήποτε το σύνολο του οικοπέδου τουλάχιστον μέχρι τη μεσοτοιχία στο πίσω όριο).

4. Στα σχέδια 1:50 φαίνεται τμήμα των διπλανών και η διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου. Στις τομές και τις κατόψεις αναγράφονται υψόμετρα. Επίσης σημαίνεται ο βοράς και αναγράφεται η οδός Θεμιστοκλέους.

5. Σκίτσα, προοπτικά ή ότι άλλο αποδίδει τη λύση παραδίδεται κατά βούληση. Επίσης, εφόσον έχει σχεδιαστεί η όψη του δρόμου με τα δύο διπλανά κτήρια, παραδίδεται.Η διδάσκουσα

Ελένη Πορτάλιου